TYTZ Forum > 2 > Sinema > Avatar
Sinema Beyaz perde ve televizyon

Seçenekler Arama

Cevap: avatar
Alt 26-12-2009, 08:38   #11
sinir isimli Üye şimdilik offline konumundadır sinir
Super Moderator

sinir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Bugün Cinebonus'da 14:30 seansında Real 3D (Türkçe Dublaj) olarak izledim. Öncelikle bu ilk 3D deneyimimdi ve yeterince tatmin oldum. Sinema ücreti 8 TL (öğrenci fiyatı), 3D gözlük ücreti 1,5 TL.

En başta gözlüklerle başlayayım. Salona girerken bir kutu içinden hiç kullanılmamış Real 3D gözlükleri naylonlu bir şekilde dağıttılar. Hiç açılmamış gibiydiler. Tertemiz ve çiziksizdiler. Ayrıca verilen gözlükler ekranı karartan bir gözlük de değildi. Gözlüklü ve gözlüksüz renkler arasında çok çok ufak bir ton farkı belki vardı belki yoktu. O derece yani. Benim için bir problem oluşturmadı haliyle. Ayrıca gözlüklerin büyüklüğü çok iyiydi. Tüm perdeyi gözlüğün içinden görebiliyordum. Evlerde kullandığımız o kağıt gözlükler gibi bir durum oluşmuyordu. Biraz evi görüp biraz monitörü görmek gibi.

Altyazıya gelince, yukarıda da dediğim gibi filmi Türkçe dublaj olarak izledim ama yine de belli yerlerde altyazı vardı. Na'vilerin konuştuğu yerlerde yani. Altyazı gözüken yerlerde benim en çok hoşuma giden şey, alyazı perdeden 10-15 cm sanki öndeymiş gibi gözüküyordu. Altyazıya da 3D efekti kullanmışlardı galiba. Çok hoşuma gitti, bir ara keşke altyazılı haline gitseydim dedim ama o salonun saatleri bana uymadığından dolayı Türkçe dublaj olarak izlemek zorundaydım. Ama yine de Türkçe dublaj olarak izlediğime pişman değilim. Çünkü gerçekten de güzel bir dublaj vardı. Bir kaç yer dışında tabi. Allah'a şükür tek tük Kurtlar Vadisi izlerim de Umut Tabak'ın sesi beni filmden koparmadı.

Geleyim 3D olayına. Efektlere diyecek tek kelime bile bulamıyorum. Muhteşemdi. 3D yerleri gerçekten de hissettim. Perdedeki kelebeğin önümde olduğunu, küllerin bana doğru geldiğini, kamera kayıtlarında sürenin ve yanındaki diğer tüm sayıların perdenin biraz önünde durduğunu ve daha sayamadığım bir çok sahneyi 3D olarak yaşadım ve beğendim. Ben bunu Real 3D haliyle beğendim, acaba IMAX olsaydı ne yapardım, bilmiyorum doğrusu.

Son olarak filme gelince başları biraz hızlı ilerledi sanki. Pek anlayamadım konuyu başlarda. Avatar'ın ne olduğunu ve Jake Sully ile diğer bedenine geçiş kısmı biraz havada kalmıştı sanki. Neytiri ve Pandora çok güzeldi. Onun dışında bir çok kişinin de dediği gibi klişe yerler vardı bence de ama efektler, müzikler ve oyunculuklarla izlettirdi kendini. Ben beğendim. Devamı gelecek gibi, bir sonrakini de izlemek isterim.

Efekt:10/10, Müzik: 7/10, Oyunculuk: 8/10, Senaryo: 5/10
Toplam: 7.5/10
   - özel mesaj gönder Alıntı ile Cevapla

Alt 17-03-2010, 17:45   #12
nepjua isimli Üye şimdilik offline konumundadır nepjua

nepjua - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

gözlükler güzelmiş senin, ben cepa'da gittim afm, gözlükler berbattı çizik doluydu bi de cok karanlık yapıyodu, ama 3 boyut olarak tatmin etti yine, altyazılıyı tavsiye ederim, her film icinb en iyisi altyazılı bence, filmi orjinal sesleriyle izlemek gibisi yok, filme gelirsek süperdi tabi

Alt 22-03-2010, 13:09   #13
vampirenses isimli Üye şimdilik offline konumundadır vampirenses

vampirenses - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ben izledim hiçte beyenmedim sadece zaman kaybı bence

Alt 20-04-2010, 00:14   #14
fteacher isimli Üye şimdilik offline konumundadır fteacher

fteacher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ımex kalıtesınde ızleyın mukemmel

Cevap: Avatar
Alt 27-06-2010, 18:56   #15
AngeLLicA isimli Üye şimdilik offline konumundadır AngeLLicA
Moderator

AngeLLicA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Basit bir konusu var ama hoş işlenmiş. En azından sinemadan çıktığımda pişmanlık yaratmadı. Tabi 3D faktörü de etkili değil diyemem. Kat be kat çekicilik katmış filme.

Alt 06-09-2010, 00:52   #16
kahin isimli Üye şimdilik offline konumundadır kahin
Super Moderator

kahin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

gu<el =)